Menú lateral AMP
POLÍTICA

Un jutge ordena la detenció de l’actor Willy Toledo per no anar a declarar

Firma
  • EFE
04/09/2018 a les 10:49
Després de la denúncia de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians per suposada vexació dels sentiments religiosos

L'actor Willy Toledo.

EFE/Archivo

Un Jutjat de Madrid ha emès una ordre de detenció contra l’actor Willy Toledo per no anar a declarar en dos ocasions després de la denúncia de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians per suposada vexació dels sentiments religiosos, segons informa aquesta organització.

L’Associació Espanyola d’Advocats Cristians va denunciar davant de la Fiscalia uns comentaris ofensius, difosos per Willy Toledo a través de Facebook el juliol de 2017, que segons el parer d’aquesta organització vexaven els sentiments religiosos.

Després d’eludir l’actor dos citacions el Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid ha ordenat la seua detenció i posada a disposició, de la justícia per al proper dia 13, concreta l’organització denunciant en un comunicat.

A més, Advocats Cristians anuncia que demanarà al jutge que valori l’existència d’un delicte d’odi després que l’actor justifiqués en televisió que durant la Guerra Civil van afusellar persones a causa de la seua fe i van incendiar esglésies perquè "alguna cosa farien".

Recorda que "són paraules que va dir en directe durant un cara a cara amb la presidenta de l’associació en el programa 'Al Rojo Vivo' de La Sexta".

En el comunicat la presidenta de l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians, Polònia Castellanos, defensa que "tots som iguals davant de la Llei" i que, per tant, Willy Toledo "té l’obligació d’acudir al Jutjat si el cita un jutge, encara que ell cregui que té privilegis especials per la seua posició social."

Després de la declaració de Willy Toledo, el jutge decidirà sobre la continuació de la instrucció amb les proves que sol·liciti la Fiscalia i Abogados Cristianos o si és procedent l’obertura de judici oral.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com