Menú lateral AMP
LA PEIXERA

La fractura digital

Firma
  • JUAN CAL
08/09/2018 a les 05:20

La fractura digital

SEGRE

quan encara existeixen accessos a petites poblacions rurals i de muntanya que no tenen les més mínimes condicions per circular-hi, semblaria absurd plantejar-se portar la banda ampla a tots els pobles de la província de Lleida. Res més lluny de la realitat. Sense abandonar una imprescindible política d’infraestructures, la peremptorietat de la qual s’ha posat de manifest aquest any a causa de les intenses pluges de la primavera, és fonamental, per al desenvolupament harmònic d’un país, que els seus ciutadans tinguin accés a les mateixes oportunitats al marge de si habiten en una gran ciutat o en un petit poble de muntanya. Molts professionals que desenvolupen la seua activitat a Barcelona o a Lleida però que no necessiten tenir els seus negocis localitzats en una gran ciutat, estarien encantats de viure en petites i acollidores poblacions rurals, on la vida és més plàcida i el treball creatiu, més eficient, sempre que les condicions de connectivitat imprescindibles per a la realització de la seua feina siguin les mateixes que a la ciutat.

Les grans empreses de comunicació prioritzen, per una lògica basada en la rendibilitat econòmica, les inversions tecnològiques en grans urbs on el retorn està assegurat.

Són les administracions públiques –en aquest cas la Generalitat i la Diputació de Lleida– les que han de garantir als ciutadans la igualtat d’accés a les xarxes de banda ampla per evitar el que seria una injustícia inacceptable: la creació de ciutadans de primera i de segona per culpa de la fractura digital.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com