Menú lateral AMP
LA PEIXERA

Construir l'esquerra

Firma
  • JUAN CAL
Actualitzada 06/09/2018 a les 10:35

Construir l'esquerra

SEGRE

La transició d’Iniciativa als Comuns no ha estat fàcil. Molta gent ha quedat pel camí, des de Joan Herrera fins a Joan Coscubiela o Lluís Rabell, i ara Xavier Domènech. Han estat víctimes de les turbulències internes d’un moviment polític amb grans dificultats de cohesió perquè són, al cap i a la fi, el resultat d’una allau política que s’ha mantingut unida més per la personalitat d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, que per la coincidència en els plantejaments polítics. No existeix unanimitat sobre el procés i tampoc sobre les polítiques d’aliances amb el Govern de Catalunya.

S’han produït greus xocs –podem recordar el d’Albano Dante en l’anterior legislatura– entre membres del moviment, amb posicions profundament distants, fins al punt que Coscubiela i Dante Fachin semblaven més enemics polítics que companys de files.

Al mig d’aquest ambient de confrontació, la figura de Xavier Domènech suposava un esforç de conciliació i consens que resultava imprescindible per posar en comú una posició política més o menys coherent. Domènech, primer al Congrés i ara al Parlament, ha estat capaç de mantenir aquesta imatge d’unitat i serenitat tan necessàries en l’entorn polític actual, però com és lògic s’ha consumit en aquest incendi que és En Comú Podem i l’entorn dels comuns a Catalunya.

Ara, la figura d’Ada Colau queda exposada totalment, la seua pantalla de protecció ha desaparegut i haurà de fer esforços titànics per arribar indemne a les eleccions.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com