Menú lateral AMP
LA PEIXERA

Un agost intens

Firma
  • JUAN CAL
01/09/2018 a les 05:19

Un agost intens

SEGRE

tornem de l’estiu del 2018 amb càrrecs nous a totes les institucions públiques. Qui hauria dit mai que també n’hi hauria a l’ajuntament de Lleida! Per estranys designis de la fortuna, el canvi del Govern espanyol va tenir repercussions a Lleida amb el nomenament de Teresa Cunillera com a delegada a Catalunya, de José Crespín com a subdelegat i, oh, sorpresa! amb Àngel Ros al capdavant de la delegació diplomàtica espanyola davant del Coprincipat d’Andorra, que no és la Santa Seu però també té un clergue com a cap de l’Estat.

La dimissió d’Àngel Ros com Paer en Cap ha produït un debat en el grup del PSC i una decisió a nivell d’agrupació local que ha donat l’alcaldia a Fèlix Larrosa. El que fins ara havia estat segon tinent d’alcalde passava a ser alcalde com va passar el 2004 amb el mateix Àngel Ros, al qual llavors va cedir el pas la primera tinenta d’alcalde Maria Burgués.

És una d’aquestes situacions, tantes vegades assajades al Partit Socialista, que obliga a fer un moviment de peces per col·locar el veritable candidat, que ve a demostrar que la paritat de les llistes acaba sent una mera ficció política i que la ubicació d’una dona al número dos de la llista no garanteix la seua prioritat per al càrrec. Com tampoc no és prioritari, malgrat haver format part del mateix equip, mantenir exactament la mateixa posició política que l’antecessor.

Hi haurà canvis, i no només de tarannà, sinó de persones. Nous responsables polítics reforçaran ben aviat els llocs que han mostrat més debilitat al llarg del present mandat.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com