Menú lateral AMP
LA PEIXERA

Efecte crida

Firma
  • JUAN CAL
Actualitzada 28/07/2018 a les 08:42

Efecte crida

SEGRE

Un mínim criteri de prudència comptable aconsella donar de baixa ingressos de difícil cobrament, i és lògic que un ajuntament, com qualsevol entitat, prengui decisions prudents en l’àmbit comptable. El problema rau en el fet que les decisions d’un ajuntament tenen conseqüències per al conjunt dels ciutadans del municipi, tant per als que no paguen les multes com per als que les abonen religiosament.

I donar de baixa un milió d’euros en multes impagades té efectes demolidors sobre aquells altres ciutadans, la majoria de contribuents, que atenen religiosament les seues obligacions amb l’Administració i paguen les multes si han comès una infracció.

Segur que la major part d’aquesta escandalosa quantitat, que comprèn el període entre els anys 2007 i 2016, són petites fraccions corresponents a les multes de parquímetre, però precisament per això és necessari que els ajuntaments, i el de Lleida entre ells, siguin capaços de fer complir amb les seues obligacions tots els ciutadans a fi d’evitar els greuges comparatius i no estendre una espècie d’efecte crida a l’impagament de les sancions i per extensió al conjunt de les obligacions tributàries.

Existeixen fórmules per recaptar en la via executiva i és necessari que els ciutadans tinguem la certesa que tots som iguals davant de la llei i que tots complim per igual les nostres obligacions perquè a tots ens acabarà caient el pes de la llei si no ho fem. Altrament, la imatge municipal es ressent davant dels ciutadans.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com