Menú lateral AMP
SUCCESSOS

Fuita d'àcid clorhídric en una empresa al polígon El Segre

Firma
  • REDACCIÓ
Actualitzada 20/08/2018 a les 08:49
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta de matinada i ha desallotjat la discoteca Biloba

Vista aèria del polígon industrial El Segre de la capital del Segrià.

SEGRE

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la matinada d'aquest diumenge el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’alerta per una fuita en un camió situat en una empresa al polígon industrial El Segre de Lleida, concretament al carrer Enginyer Mias, segons un comunicat del departament d'Interior.

No hi ha hagut cap ferit en aquest incident. 

Passades les 04.00 hores de la matinada, s’ha rebut l’avís d’una fuita, que finalment ha estat de 100 litres, d’àcid clor clorhídric a causa d'una esquerda en una cisterna de 25.000 l.

Els Bombers de la Generalitat, que han desplaçat 6 dotacions (el furgó de risc químic, 2 camions, 1 furgó de salvament i 2 vehicles lleugers de coordinació i comandament), han donat suport als operaris de l’empresa per contenir la fuita, han contingut el vessament amb sepiolita i han taponat els embornals.

Després de controlar la fuita, s’ha procedit als transvasament que s’ha efectuat amb una motobomba de la mateixa empresa. Vuit dotacions de Mossos d’Esquadra, han participat fent els talls de trànsit i, a petició de Bombers, han procedit al desallotjament d’una discoteca amb zona a l’aire lliure i al confinament d’un restaurant obert 24 hores propers. 

Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l’alerta poc després de les 09.00 hores, un cop no hi havia cap risc.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com