Menú lateral AMP

'Lost in the supermarket'

Firma
  • REDACCIÓ
Actualitzada 30/07/2018 a les 17:31
Triomfen els vídeos de 'youtubers' que es graven comprant en un supermercat d'un país que no és el seu

primers plans. Generalment, els 'youtubers' es graven ells mateixos amb mòbil i la qualitat final dels vídeos és força mediocre. La seua gràcia és en els continguts, no els continents.

SEGRE
Hi ha fenòmens virals que són absolutament incomprensibles als ulls de les generacions que no han crescut amb internet. Mentre que hi ha milions de persones que els segueixen, no són pas menys els que consideren que són una absoluta estupidesa i una pèrdua de temps inexcusable. Podem ser uns autèntics fans del món youtuber o mirar-los amb menyspreu analògic, però el cert és que els més famosos mouen milions d’euros a través dels seus comptes i no poden estar-se mai quiets. La necessitat d’estar sempre exposats a través dels seus propis vídeos (els més potents en fan un de diari o un cada dos dies) els obliga a buscar nous temes per captar l’atenció dels seus seguidors.

Una de les apostes que ara estan de moda són les visites als supermercats. La idea és viatjar a un país estranger, escollir un supermercat a l’atzar i entrar-hi per gravar-se mentre passegen i miren els productes exposats a les prestatgeries. Si vénen de segons quins països a Catalunya o a Espanya comencen explicant que per agafar el carro s’ha de posar un euro, i després acostumen a comparar els productes més populars amb el que venen al seu país. Sovint els fan gràcia els petits canvis de disseny que les multinacionals fan per adaptar cada productes als gustos i estils de cada país, d’altres posen èmfasi en la idea que l’alcohol aquí és molt barat o que el paper higiènic és molt car.

Youtubers com Luisito Comunica té gairebé deu milions de visites. A banda del format del solitari podem trobar The Sparkling Martin, una família que en lloc d’escolaritzar els seus fills viatja pel món i fa vídeos. Tenen més de 500.000 visionats de la compra que van fer a un supermercat anglès. Al mateix canal també podem trobar el vídeo de Bekaar Films, una productora que fa clips de ficció ironitzant sobre la vida de la comunitat paquistanesa a Anglaterra i les seues contradiccions. Diferent, més interessant.

YOUTUBERS AL SUPERMERCAT

- LUISITO COMUNICA:
més de 16 milions de seguidors
- NANCY LOAIZA: més 1,3 milions
- THE SPARKLING MARTINS: més de 12 mil
- BEKAAR FILMS: 340 mil seguidors
- BENSHORT: més de 2,3 milions
- DAMONDANDJO: gairebé un milió de seguidors
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com