Menú lateral AMP

Aplicacions per anar a la platja

Firma
  • REDACCIÓ
Actualitzada 16/07/2018 a les 17:37

Aplicacions per anar a la platja

LLEONARD DELSHAMS

Per a molta gent estiu vol dir vacances, i les vacances impliquen platja. Omplir el maleter del cotxe amb tovalloles, pales, neveres, ombrel·les, pilotes, banyadors, cadires de càmping i tot el que sigui necessari per passar un o diversos dies vora el mar. Per triar el millor destí cal anticipar-nos a l’estat de les platges: la qualitat de l’aigua, l’onatge o l’estat general de l’espai.

PlatgesCat és una aplicació per estar ben informats sobre centenars de platges del litoral català: on són ubicades, com són, el temps que hi farà i una geolocalització amb Google maps. Si fa bon temps, carretera i manta! A l’estiu generalment el temps acompanya, i això vol dir que farà molta calor i que el sol es convertirà en un personatge perillós. Ens aporta vitamina D i ens permet bronzejar una mica la pell, però alhora ens pot cremar, fer sortir taques i facilitar el càncer de pell.

No tothom suporta els rajos del sol de la mateixa manera i per això necessitem nivells de protecció diferent. L’aplicació QSun ens permet saber els nivells de sol, els rajos ultravioletes que estan previstos que hi haurà en cada platja i quina és la millor protecció per a cada moment. Hem de crear-nos un perfil amb les nostres característiques i també ens indicarà quantes hores és recomanable prendre el sol. No és l’única aplicació que podem trobar per assegurar-nos que prenem el sol en condicions, totes ens proposen personalitzar la protecció i estar també al cas del sol que hi haurà aquell dia.

La tendència al litoral mediterrani és de mar tranquil·la, però també hi ha dies de vent i fort onatge. No sempre ha de ploure per espatllar-nos el dia. L’aplicació iMar ens alerta de com està la mar, si fa vent i quina és la previsió. Tant si ens agrada fer surf com si volem un dia reposat, aquesta és una bona app. Una de les altres amenaces que ens pot obligar a fugir corrents de l’aigua són les meduses, aquests animals llefiscosos que a voltes es mouen en grups molt nombrosos. Amb iMedjelly podrem estar al corrent de la seua presència a tot el litoral, del tipus que són, de com ens poden afectar i què hem de fer si ens piquen.

© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com