Menú lateral AMP
ART URBÀ

Dos artistes lleidatans opten al premi del millor mural del món 2022

Firma
  • EFE
Actualitzada 11/01/2023 a les 14:27

Un altre mural, situat a Penelles, i obra d’un artista neerlandès, també es troba entre els nominats

Murals a l'aire lliure de Lleida i Penelles opten al millor del món de 2022

L'obra d'Albert Bonet i Enric Casado, en Lérida.

Street Art Cities / Rafa Arinyo

Els artistes Albert Bonet i Enric Casado han estat elegits com a finalistes al millor mural del 2022. L’obra que van elaborar durant el Festival Internacional d’Art Urbà de Lleida a l’avinguda de les Garrigues, apareix en la llista dels cent millors grafittis de 2022 publicada pel web especialitzat en art urbà Street Art Cities. Un altre mural, situat a Penelles i elaborat per l’artista neerlandès Djoels durant l’últim Festival GarGar, també opta al reconeixement. Les votacions, que es poden fer a través del web, es tancaran a finals de gener.

Street Art Cities, una plataforma internacional que promou l’art urbà a tot el món, ha publicat una llista amb els cent millors grafitis de 2022, entre els quals l’estat espanyol és el que té més presència, seguiment de França, amb 11; Regne Unit i Estats Units, amb 9, i Itàlia, amb 7. En total, són 29 treballs|feines els que representen l’estat espanyol.

A més de les dos obres situades en Lérida i Penelles, a Catalunya n’hi ha un altre de Calafell, obra de Gemma Gené, que també és nominat. A part, set més pertanyen a municipis de Castella i Lleó; cinc a Extremadura, altres tants a Galícia, tres a la Comunitat Valenciana; dos a Andalusia i País Basc i un a Navarra i Comunitat de Madrid. En el cas de Castella i Lleó, els murals es poden veure a Espina de Tremor, La Pobla i La Bañeza (2), a la província de Lleó, 2 a Burgos i un a Arévalo (Avila); mentre que els extremenys són a Carbajo, Salorino, Villar de Pedroso, a Càceres, i Don Benito i Badajoz, a la província pacense.

Els murals gallecs que opten a millor del món 2022 estan pintats a En Cambre, Os Campons i Carballo, a En Coruña, i dos a Lugo i els de la Comunitat Valenciana a Ontinyent, Sagunt i Alberic, a la província de València. Completen la relació de candidats els d’Ibros (Jaén) i Canal del Real Tesoro (Màlaga), a Andalusia; Ondarroa (Biscaia) i Pasajes (Guipúscoa), a País Basc, i Tudela (Navarra) i Alcobendas (Madrid).

© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com