Menú lateral AMP

Passos per fer objecció fiscal a la despesa militar a la declaració de la Renda

Firma
  • L. GARCÍA
Actualitzada 11/04/2019 a les 11:41
T'ho expliquem pas a pas

Campanya de la Coordinadora d'ONGD de Lleida, impulsada per primera vegada el 2010.

SEGRE
L’Agència Tributària hauria reclamat diners a mig centenar de lleidatans al ser objectors fiscals de la despesa militar, una xifra que podria ser més elevada i que es remunta en alguns casos als últims quatre anys de la declaració de la Renda. Segons va denunciar ahir la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, Hisenda ha incrementat considerablement els expedients de reclamació a aquells ciutadans que han destinat quantitats de l’IRPF a entitats socials que promouen valors de pau i cooperació.
 
Com s'ha de fer una objecció fiscal a la despesa militar a la declaració de la Renda?
T'ho expliquem pas a pas


1. No confirmar l’esborrany
Segons la campanya Desarma els teus impostos, si s’està interessat a ser objector fiscal per despesa militar no s’ha de confirmar l’esborrany de la declaració (que a partir d’aquest any ja no s’agafa en paper), sinó que s’ha de tramitar a través del web o l’aplicació d’Hisenda.

2. Documentació
S’ha de reunir la documentació necessària per omplir la declaració: l’esborrany, certificat d’ingressos i retencions de l’any a declarar, rebut bancari amb la informació fiscal, declaració de l’iRPF de l’any anterior i número del compte bancari, entre d’altres.

3. Declaració
Entrar a l’aplicador de la pàgina web de l’agència Tributària per omplir la declaració.

4. Retencions
Omplir declaració fins a l’apartat de retencions i altres pagaments a compte.

5. Objecció
Escollir una de les dos opcions per calcular la quota que es destinarà a l’objecció fiscal per despesa militar: quota fixa de 84 euros o calcular 4,24% o el 9,39% de la quota líquida.

6. Declarar l’objecció
Introduir el valor de l’objecció fiscal (per exemple, 84 euros) en una de les caselles de la declaració que no s’utilitzin. De forma automàtica el programa de la Renda té en compte aquesta deducció al resultat final.

7. Renda presentada
Una vegada acabada la declaració, imprimir-ne una còpia. en aquesta no apareix que la deducció és per objecció a la despesa militar.

8. Ingrés en una ONG
Ingressar la quantitat d’objecció fiscal, en la majoria dels casos de 84 euros, al compte corrent d’una entitat de caràcter solidari. És necessari comptar amb un rebut d’aquesta transferència.

9. Certificat d’objector
A continuació, s’ha d’omplir la carta d’objector/a fiscal dirigida a l’agència Tributària amb el comprovant de l’ingrés a l’entitat elegida. es pot descarregar un model d’instància al web de la Coordinadora d’ONGD de lleida.

10. Presentació
S’ha d’anar a l’oficina de l’agència Tributària, a la secció de registre, i presentar la carta justificant, on s’haurà d’incloure el número de referència de la còpia de la declaració i el rebut de la transferència bancària. la Coordinadora recomana fer dos còpies del document perquè al registre segellin les dos i poder guardar-la amb la declaració per possibles reclamacions. en el pitjor dels casos, Hisenda envia una declaració paral·lela.
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com