Menú lateral AMP
PROPOSTES SALUT

Teràpia emocional amb animals

Firma
  • M.C.
05/09/2018 a les 05:20
El projecte Espai Animal-Terra Sapiens ofereix exercicis amb cavalls i gossos per millorar el benestar dels usuaris || Reuneix lleure, agricultura i salut al club Hípica L’Arca d’Alcoletge

Carles Casanovas al costat d’alguns dels cavalls del club Hípica L’Arca, que participen en classes d’hípica i exercicis terapèutics.

AMADO FORROLLA

Valer-se de la interacció amb els animals i la naturalesa per millorar l’estat de salut, l’educació i el benestar humà és l’objectiu del projecte Espai Animal-Terra Sapiens, que des del mes de juliol passat ofereix teràpies amb cavalls i gossos al club Hípica L’Arca d’Alcoletge. Segons explica el fisioterapeuta Carles Casanovas, impulsor d’aquesta iniciativa amb Damià Sánchez, els animals són catalitzadors en les interaccions socials i, mitjançant exercicis continuats, s’ha demostrat que milloren determinats problemes de salut o socialització. En aquest sentit, apunta que “no només ens centrem a muntar, també hi ha treballs a peu relacionats amb la cura dels nostres dotze cavalls o gossos de l’associació Ilerkan que afavoreixen el benestar emocional”.

Més enllà del vessant terapèutic, Casanovas subratlla l’organització d’activitats de lleure com trobades de ball country o els maridatges culturals, que compten amb la col·laboració del Celler Matallonga i Carn Sargaire que la setmana passada van omplir les cinquanta places disponibles, per la qual cosa aquest divendres se n’ha programat un altre.


Les activitats de L’Arca es destinen sobretot als usuaris de les entitats socials de proximitat

Com a futures propostes, també s’està condicionat una zona d’hort que està previst que obri al públic a mitjans d’aquest mes. “En el cultiu podran participar els usuaris de diferents entitats i els mateixos veïns de la zona, encara que l’excedent es destinarà a les persones que més ho necessiten a través dels serveis socials”, va explicar Casanovas.

En definitiva, apunta que “volem reunir en un mateix lloc diferents propostes que contribueixin al benestar de les persones mitjançant l’estimulació dels sentits”, ja que Espai Animal-Terra Sapiens també oferirà classes d’hípica i contribuirà a la formació dels estudiants de Fisioteràpia i Infermeria amb sessions pràctiques.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com