Menú lateral AMP
TRADICIONS RAMADERIA

Pastors d’estrena

Firma
  • L.M.G
20/08/2018 a les 05:19
Rècord d’assistència a la 32a edició del Concurs de Gossos d’Atura a Llavorsí amb 2.500 persones || Aquest any, sense presència femenina, hi van participar onze gossos, alguns per primer cop

Un moment de les proves d’ahir al concurs de Gossos d’Atura als prats de la Coma de Llavorsí.

AMADO FORROLLA

Llavorsí, un municipi de poc més de 350 habitants del Pallars Sobirà, acull per un dia més del doble de cotxes habituals i 2.500 persones que tenen en comú l’afició i curiositat pel concurs de gossos d’atura, que se celebra als prats de la Coma d’aquesta població des de fa trenta-dos anys.

“Aquesta edició ha estat la més nombrosa pel que fa a públic. Gràcies a la bona coordinació d’ajuntament, organització, bombers voluntaris i mossos, ha transcorregut tot amb normalitat, amb més de vuit-cents cotxes al nostre municipi”, va explicar ahir Josep Vidal, alcalde de Llavorsí.

El bon temps va acompanyar visitants i participants. Hi van participar un total d’onze gossos pastor procedents del País Basc, València, Mallorca i Catalunya. Aquest any, no hi va haver representació francesa com tampoc n’hi va haver de femenina. “A última hora, es van disculpar les dos pastores habituals, una francesa i l’altra catalana, per motius personals”, va lamentar Vidal.

El guanyador de la prova, que puntua per al campionat català, va ser el basc Fidel Alonso, que va ser l’únic que va aconseguir que el seu gos fes passar el ramat d’ovelles per una espècie d’embut, una estructura que espanta a priori els animals i costa que s’avinguin a traspassar-la. En segon i tercer lloc van quedar Juli Bayot i Hilari Novillo.

Els assistents assidus van trobar ahir a faltar Quim i Widney, dos gossos d’atura reconeguts que aquest any ja s’havien retirat i van deixar pas a noves generacions. Així doncs, Vidal va explicar que “en aquesta edició s’han estrenat alguns gossos d’atura, ha estat emocionant”.

L’alcalde de Llavorsí va destacar la importància d’acollir una prova única a la província de Lleida. Vidal va celebrar que el dia d’ahir s’ha convertit en una data destacada al calendari de moltes famílies que passen el cap de setmana a la zona per disfrutar de la fira d’artesania i productes locals de dissabte a Llavorsí i la prova de Gossos d’Atura de diumenge.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com