Menú lateral AMP
FIRES ALIMENTACIÓ

Diumenge gastronòmic

Firma
  • M. REBULL / R. R.
11/12/2017 a les 05:09
Més de 4.000 persones van a la Fira d’Àger, inaugurada per la consellera cessada Serret per videoconferència || La Festa de l’Oli Nou dels Torms ven 9.000 litres en un sol dia

Públic a la Fira d’Àger, que va reunir vuitanta expositors de productes de proximitat.

ITMAR FABREGAT

Milers de persones van sortir ahir de casa un dia plujós i fred atretes per la crida de productes d’alimentació artesanals i de qualitat. Més de 4.000 van assistir a la Fira d’Àger, amb 80 expositors dedicats majoritàriament a productes alimentaris de proximitat. A les parades podia trobar-se oli, embotits, mel i conserves, entre altres articles. D’altra banda, centenars de persones van participar a la Festa de l’Oli Nou dels Torms, on es van vendre 9.000 litres, un 5% més que l’any passat.

Àger va inaugurar la fira amb la projecció d’un vídeo que la consellera d’Agricultura cessada Meritxell Serret va gravar des de Brussel·les per a l’ocasió i en el qual va elogiar la iniciativa de la gent del Montsec. L’alcalde, Lluís Ardiaca, va explicar que l’hi van demanar al considerar-la un “càrrec legítim”, en lloc de buscar-ne un altre per a l’acte inaugural, i es va mostrar satisfet per la bona afluència de públic.


Àger va inaugurar la fira amb un vídeo enviat per a l’ocasió per la consellera cessada Meritxell Serret

També van expressar la seua satisfacció els organitzadors de la Festa de l’Oli, tant per les bones xifres de vendes com pel fet que la producció d’olives ha superat les previsions i la qualitat de l’oli és “excel·lent”.

D’altra banda, més de tres-centes persones van participar en la penúltima parada dels Camins d’Or líquid al Segrià Sec, al Molí d’Alcanó. Els visitants van poder fer dos visites guiades per conèixer el recorregut que fan les olives fins a arribar a convertir-se en oli d’oliva verge extra. L’última cita serà diumenge de la setmana que ve a Llardecans.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com