Menú lateral AMP
FUTBOL ESPORT DE BASE

“Ens sentim professionals”

Firma
  • JOSÉ CARLOS MONGE
Actualitzada 04/04/2017 a les 09:25
Les jugadores de l’AEM que dissabte es van proclamar campiones de lliga en una competició contra nens, estrelles mediàtiques || Andrea Gómez, la capitana, ha marcat 37 gols en 21 partits

Les jugadores de l'equip Infantil de l'AEM que dissabte van guanyar la lliga van posar amb la samarreta que a la part de darrere diu “Les Barbies també juguen”.

Lleonard Delshams

“La veritat és que ens sentim com autèntiques futbolistes professionals”, expressava ahir Andrea Gómez, capitana de l’infantil de l’AEM que dissabte es va proclamar campió de lliga en una competició en la qual la resta d’equips eren masculins. Andrea Gómez, capitana i autora de 37 gols en 21 partits, estava, com les seues companyes, tan feliç com esgotada. Les jugadores es van sentir ahir com els professionals de Primera, entrevistes per multitud de televisions, ràdios i diaris. “Ha estat un dia molt estressant amb tanta càmera”, afegia Izarbe Quesada. “Hem anat a la Ciutat Esportiva del Barça i hem vist Ter Stegen, Denis Suárez i Sergi Roberto. Però no s’han parat”, explicava entre les rialles de totes. “Han passat de nosaltres.”

“Pensava que era guanyar la lliga i ja està, però guanyar-la contra nens ens ha fet famoses”, explicava Ona Baradad. “Ara les nenes s’inspiraran en nosaltres”, afegeix.

Això espera també el president del club, Sergio González, feliç que la idea de fer jugar a les nenes una lliga masculina hagi tingut aquest final feliç.

“Ho vam fer perquè juguessin en una lliga més competitiva i arribessin amb més nivell a l’equip sènior. Som conscients que hem fet història i estem superorgullosos. Crec que això pot ajudar a impulsar el futbol femení i esperem que això serveixi perquè les institucions i els patrocinadors ajudin el futbol femení.”

“Hem aconseguit el que tantes vegades hem reclamat, presència a la televisió”, comentava l’entrenador, Dani Rodrigo, que no es va salvar de passar per la dutxa. “Però ens ha superat una mica”, admetia. “Havíem d’anar a TV3 i tornar a Lleida i al sortir dels estudis estava ple de càmeres de televisió. Però estem molt contents. Ja els vaig dir dissabte, després del partit, que no eren conscients del que havien aconseguit. Això no es pot quedar aquí, espero que ara hi hagi una aposta decidida pel futbol femení. És el moment de fer-ho perquè hi ha qualitat com per tenir una Lliga potent com a Anglaterra, França o els Estats Units.”

Són tan felices que resten importància a aspectes desagradables. “De vegades, per la impotència de perdre a algú se li’n va l’olla i s’escapen insults masclistes. Però no passa res”, explica Andrea Gómez.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com