Menú lateral AMP
COMERÇ ALIMENTACIÓ

Lleida exporta aliments de luxe

Firma
  • ALBA BARÓ
02/09/2018 a les 05:26
Formatge, iogurt, oli, mel, vi o torró són alguns dels productes lleidatans que han trobat un espai al mercat internacional gurmet || El centre comercial Harrods de Londres i el restaurant Sant Pau de Tòquio, per exemple, adquireixen aliments elaborats a Ponent

Lleida exporta aliments de luxe

CADÍ

Centres comercials de luxe com el Harrods de Londres o restaurants internacionals de màxima qualitat inclosos a la guia Michelin com el Sant Pau de Tòquio són alguns dels establiments que compren aliments i begudes elaborats per firmes de Ponent. Les empreses de Lleida han exportat el primer semestre de l’any productes per valor de 942 milions d’euros, 577 dels quals provenien de la indústria agroalimentària, una dada que demostra la potència del sector.

Un exemple és la cooperativa de Cadí, que l’any passat va registrar el 22% de les vendes a l’estranger i algunes operacions es van tancar a països tan llunyans com Austràlia, on arriben els formatges de l’Alt Urgell després d’un viatge de ni més ni menys que cinc setmanes. Els seus productes lactis requereixen un transport refrigerat entre 4 i 6 graus. A una temperatura similar transporta els iogurts l’empresa de la Segarra Pastoret, concretament, de 2 a 6 graus.


El sector de l’alimentació i begudes ha exportat en sis mesos productes per valor de 577 milions

L’estacionalitat no afecta la venda d’alguns productes a l’estranger, encara que el propietari de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany, assegura que la mel es consumeix especialment durant els mesos més freds de l’any. En aquesta mateixa línia, el president de la Denominació d’Origen les Garrigues, Enric Dalmau, explica que les exportacions es concentren a l’hivern. Les fires són una via per donar a conèixer les empreses a nivell internacional, i per a Castell del Remei és una de les seues prioritats. Aquesta empresa vinícola assegura que la varietat del raïm més demandat depèn de cada país. El Regne Unit, per exemple, destaca per apostar per varietats autòctones. El mercat exterior de la cooperativa Sant Isidre de les Borges és, de moment, l’europeu a diferència de Torrons Vicens, que internacionalitza la seua marca i exporta de forma regular a Mèxic, els Estats Units, el Japó o Austràlia i disposa de dos botigues oficials als Emirats Àrabs. Segons avança el seu propietari, Ángel Velasco, obriran botigues a Corea del Sud, el Líban i els Estats Units.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com