Menú lateral AMP
EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

Dos empreses de Lleida inicien els treballs del macrocentre de BonÀrea a l’Aragó

Firma
  • X.SANTESMASSES
23/06/2018 a les 05:21
Geoplanning i Tecsòl porten a terme els estudis geotècnics previs a la urbanització dels terrenys a Épila || La inversió prevista per la corporació agroalimentària s’eleva als quatre-cents milions d’euros

Ramon Pérez i Ramon Codina lideren les dos empreses.

TÈCSOL

El grup BonÀrea ha adjudicat a dos empreses de geotècnica de Lleida, Geoplanning i Tecsòl, els primers treballs en el macrocentre alimentari de BonÀrea a Épila. Es tracta d’empreses líders i amb llarga trajectòria, gairebé vint anys, i que porten a terme més del cinquanta per cent dels seus projectes a l’estranger. D’una banda, Geoplanning, creada el 2001 és de l’empresari de Sanaüja Ramon Codina, líder en tecnologia sònica. Entre els seus treballs destaquen els estudis de la primera línia de metro de Bogotà el 2013.

Per una altra, Tecsòl, que va ser constituïda el 1999 per l’empresari de Guissona i president del col·legi de geòlegs de Catalunya, Ramon Pérez. És referent en estudis geotècnics per a projectes amb energies renovables. Entre els seus treballs destaca l’ampliació del camp de futbol de Watford a Londres.

Les actuacions van començar la setmana passada i es prolongaran per un temps de seixanta dies. El treball consisteix a estudiar i analitzar els terrenys perquè posteriorment es pugui fer el càlcul de les actuacions que s’hi projecti portar.

És la primera actuació perquè el macroprojecte de BonÀrea comenci a caminar, però al seu torn, expliquen els empresaris, és tot un repte ja que es tracta, amb tota probabilitat, de l’obra de més envergadura que s’afronta després de la crisi econòmica. Així mateix, el projecte presenta una superfície de 170 hectàrees. Són més de tres quilòmetres lineals per cinc-cents metres d’amplada “de vegades ens costa localitzar les màquines que treballen a l’obra”, comenta Ramon Pérez.

BonÀrea projecta iniciar el pròxim exercici els treballs d’urbanització de la zona i el 2020 portar a terme les primeres activitats constructives dels magatzems logístics, l’àrea de promoció i venda de productes i una gasolinera. Amb tot, les naus productives d’escorxador, elaborats carnis i productes alimentaris no s’aixecaran fins al 2021. En plena ocupació, el complex tindrà trenta naus i preveu generar uns 4.000 llocs de treball. La inversió estimada són uns quatre-cents milions d’euros. BonÀrea preveu abastar des del centre d’Épila un miler de botigues del grup que obriran les portes a les zones del País Valencià, Aragó i centre i nord d’Espanya.

Nou impuls del govern aragonès al complex alimentari

El Consell de Govern d’Aragó ha aprovat aquesta setmana inicialment el Pla d’Interès General (PIGA) de la plataforma agroalimentària que BonÀrea obrirà a Épila. Així, l’Executiu fa un pas més per a l’impuls de la plataforma, de manera que a partir d’ara es podrà continuar amb els tràmits, amb la previsió que a la tardor es produeixi l’aprovació definitiva i la societat pública Sòl i Habitatge d’Aragó pugui licitar el contracte per a les obres d’urbanització de la plataforma.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com