Menú lateral AMP
POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Tot a punt per acollir el Morera

Firma
  • J. BALLABRIGA
09/09/2018 a les 05:21
La Paeria ja ha traslladat pràcticament tot el personal i els serveis municipals ubicats a l’antiga Audiència a la rambla Ferran || Les obres de rehabilitació de l’edifici per convertir-lo en la seu definitiva del museu podrien començar abans que s’acabi aquest mes

L’edifici de l’antiga Audiència Provincial a la rambla Ferran ja està ‘buit’ després de la recol·locació del personal i serveis municipals.

LLEONARD DELSHAMS

La Paeria ha accelerat en les últimes setmanes el procés de trasllat del personal i els serveis municipals ubicats a l’antiga Audiència de Lleida, a la rambla Ferran, i les obres per rehabilitar l’edifici i convertir-lo en la seu definitiva del Museu Jaume Morera podrien començar abans de final de mes. La regidora de Cultura, Montse Parra, va explicar a SEGRE que “el trasllat de les 130 persones que treballaven en els diversos serveis municipals de l’edifici està pràcticament enllestit, només queden uns

serrells

que, segurament, es resoldran durant la setmana vinent”.

Es tracta de l’oficina de Serveis Personals i Salut Pública, que es traslladarà aquesta setmana que ve a l’edifici municipal del carrer Tallada; i la de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, que acollirà el quarter de la Guàrdia Urbana. També estan de trasllat aquests dies els sindicats (junta de personal i comitè d’empresa), que s’ubicaran a l’edifici de Mercolleida, on ja han estrenat espai els serveis de l’àrea d’Esports, Recursos Humans, Participació Ciutadana i Cooperació. “Tot va molt ràpid i d’acord amb les previsions”, va destacar Parra.

Això sí, després de buidar l’edifici, va comentar que ara el projecte quedarà en mans de les constructores lleidatanes adjudicatàries del concurs d’obres. Es tracta de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Benito Arnó, Romero Polo i Sorigué, que al març es va adjudicar el contracte per un import de gairebé 4,5 milions d’euros.

Per finançar aquesta xifra, a més de l’aportació pròpia, la Paeria ha segellat acords amb totes les institucions: dos milions d’euros de la Unió Europea, un milió de de la Generalitat, un altre de l’Estat i mig milió de la Diputació. Al juny, a la firma del contracte, els representants de les constructores ja van avançar que les obres podrien començar durant aquest setembre i que tindran un termini d’execució de 25 mesos, amb la qual cosa el futur Museu d’Art de Lleida podria estrenar-se a la tardor de l’any 2020. La inauguració arribaria tres anys després del centenari de la pinacoteca, que va obrir les portes el 1917 en una part del desaparegut Mercat de Sant Lluís i que, des d’aleshores, ha anat mudant per diverses cases de la ciutat fins a l’actual seu al Casino.

El futur Museu d’Art de Lleida, per dins

El projecte contempla plantes d’exposicions i tallers, auditori i sala de projecció i una terrassa mirador a la Seu Vella.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com