Menú lateral AMP
ART EFEMÈRIDE

La Fundació Guinovart busca “obres desconegudes” de l’artista

Firma
  • R. BANYERES
14/08/2018 a les 05:21
Desè aniversari de la mort del creador vinculat al municipi d’Agramunt

El Museu de Lleida va acollir al maig l’exposició ‘Agramuntophitecus’ amb motiu de l’Any Guinovart.

LLEONARD DELSHAMS

La Fundació Guinovart d’Agramunt fa una crida a aquelles entitats i particulars que tinguin obres “desconegudes” de l’artista vinculat a Agramunt Josep Guinovart (Barcelona, 1927 – 2007) perquè es posin en contacte amb l’entitat. L’objectiu és catalogar i inventariar aquestes peces aprofitant que aquest any es commemora l’Any Guinovart, el desè aniversari de la seua mort i s’estan organitzant múltiples exposicions commemoratives, no només a Catalunya, sinó també a l’exterior.

“Tenint en compte que hi ha moltes exposicions programades i s’hi poden veure peces que habitualment no estan a la vista del públic o fins i tot que no sabem que existeixen perquè en el seu dia Guino les va vendre o les va regalar, creiem que és molt interessant fer-ne un inventari”, va explicar a SEGRE Maria Guinovart, la filla de l’artista i responsable de la fundació que porta el seu nom. La seua intenció no és recuperar-les sinó inventariar-les per poder portar un registre complet de la producció de l’artista. “Per això demanem a la gent que ens enviïn imatges de les peces que tenen”, va assenyalar. “A l’exposició Guinovart, animal poètic, pot veure’s una peça absolutament meravellosa que va sortir així, per casualitat. És una obra excel·lent, dels seus principis.”

De fet, tenen constància fins i tot de l’existència de peces al Museu d’Art de Colòmbia, “una obra fantàstica que no teníem controlada” assenyala Maria, o també a Veneçuela, “encara que en aquest cas no sabem ni on són ni qui les té”, es lamentava la filla de l’artista.

Gabo, amb obra de Guinovart

L’obra de Josep Guinovart va arribar a molts racons del món i a públics de totes condicions, i fins i tot en mans de reconegut prestigi. Un bon exemple d’aquest fet és el cas del Premi Nobel de Literatura colombià Gabriel García Márquez, autor de novel·les com Cien años de soledad, Crónica de una muerte anunciada, El otoño del patriarca o El amor en los tiempos del cólera, per exemple. “Sabem que Gabriel García Márquez tenia obres seues, però desconeixem quines eren i on es troben actualment”, va assenyalar Maria Guinovart.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com