Menú lateral AMP

TV3, sense producció externa

Firma
Actualitzada 03/01/2018 a les 11:22
El director assegura que no hi haurà pressupost per a programes de productores més enllà del juny || ‘Polònia’, a la corda fluixa

TV3, sense producció externa

El director de TV3, Vicent Sanchis, va assegurar ahir que a partir del juny no està garantida la continuïtat de cap programa de producció externa, pel canvi legal que obliga a pagar trenta milions d’euros aquest any per l’IVA de les subvencions rebudes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sanchis va explicar que a partir del juny TV3 només emetrà programes de producció interna i va acusar el PP, el PSOE, Ciutadans i algunes persones del PSC d’haver atacat els mitjans públics catalans per justificar mesures com aquesta. Hisenda reclama des de fa anys a TV3 –que ha estat líder anual a Catalunya per vuitè any consecutiu– 168 milions. Encara que el canvi de criteri de l’IVA s’ha recorregut, és llei des del novembre i suposa el pagament de trenta milions el 2018. El primer programa cancel·lat ha estat Tarda oberta, produït per Mediapro. Preguntes freqüents buscarà un presentador de la casa i la resta dels programes de producció externa estan en l’aire, inclòs Polònia.
Més de divuit milions de persones van veure les campanades a la TV
A Catalunya, TV3 va liderar la nit de Cap d’Any, amb 774.000 espectadors i una quota del 35,4 per cent. En el conjunt d’Espanya, més de divuit milions de persones van seguir la  retransmissió de les campanades a través de la televisió (95 per cent d’audiència), segons un estudi elaborat per Barlovento Comunicación, que també assenyala que el consum mitjà de televisió al desembre va ser de quatre hores i setze minuts per persona i dia.  
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com