Menú lateral AMP
MUNICIPIS SEGURETAT

Biosca protegeix les cases davant del risc de caiguda de grans roques

Firma
  • X. SANTESMASSES
07/09/2018 a les 05:19
Les cobreix amb una malla d’acer després d’una primera actuació fa dos dècades

Un dels operaris revisa la malla d’acer instal·lada per subjectar les roques a Biosca.

X. SANTESMASSES

L’ajuntament de Biosca ha iniciat aquesta setmana els treballs d’instal·lació d’una gran malla d’acer de gairebé dos centímetres de gruix per estabilitzar les roques sobre les cases de la població i evitar així possibles despreniments. Segons assenyala l’alcalde, Corneli Caubet, l’actuació es prolongarà durant uns trenta dies i pretén donar seguretat al nucli urbà tant pel que fa als habitatges com al carrer Caminol, on també hi ha diverses granges a la sortida de la localitat.

Es tracta d’un problema històric, ja que a la dècada dels anys 90 els despreniments de roques van obligar a fixar unes grans estructures de formigó durant el mandat de Joan Juanola. Malgrat això, en els últims anys el turó ha vist nous despreniments de pedres sobre les cases.

Les roques sustenten la part alta del turó on fins l’any passat estava ubicat un parc infantil que llavors també va ser tancat per la falta de garanties de seguretat, després que una nena s’hi lesionésmateix. Les malles s’han fixat a les roques en un tram de més de 30 metres de longitud i la part més complexa és una gran roca que està situada just a sobre de les cases.

El projecte té un pressupost d’uns 40.000 euros i es durà a terme amb ajuts del Pla d’Inversió Local de la Diputació de Lleida.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com