Menú lateral AMP
INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La desviació de camions de l’N-240 a l’AP-2 costarà 400 € al mes a cada camió

Firma
  • MARÍA MOLINA
03/09/2018 a les 05:23
En marxa des d’ahir sense gairebé afluència tot i que avui s’esperen retencions

Un camió al peatge de l’AP-2 a les Borges Borges després d’abandonar l’N-240.

AMADO FORROLLA

La desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria va entrar ahir en funcionament amb escassa afluència de vehicles pesants i amb fortes crítiques del sector del transports, que calcula que podrà comportar pèrdues d’uns 400 € al mes a cada camió, amb greus perjudicis per a les flotes locals.

La desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria va entrar en funcionament ahir sense gairebé afluència de vehicles i amb fortes crítiques del sector del transport de Lleida per les pèrdues que comportarà, que poden arribar a uns 400 euros al mes a cada camió. Trànsit va activar aquesta mesura coincidint amb les restriccions del Govern per al trànsit pesant durant l’estiu, que veta la circulació de camions entre les 10.00 i les 22.00 hores entre la capital del Segrià i Tarragona, la qual cosa va reduir sensiblement el trànsit. Segons fonts dels Mossos, per avui sí que s’esperen retencions, sobretot a la matinada, quan s’intensifica la circulació cap al port marítim.

La mesura ja ha generat dures protestes del sector. La secretària general de l’associació de transportistes de Lleida, Asotrans, Sílvia Llobet, la va qualificar de “greuge davant d’altres comunitats com Aragó, que bonifiquen fins a un cent per cent les desviacions entre Fraga i Alfajarín”, i d’un greu perjudici per als camioners. Les bonificacions

ratificades pel Consell de Ministres divendres són del 42,53% en el peatge dels trajectes que cobreixin tot el tram de les Borges Blanques al Pla de Santa Maria i del 50% en el cas de trajectes inferiors a aquestes dos sortides de l’autopista. Segons Llobet, “el perjudici que suposa el pagament de la resta del peatge es tradueix en el fet que cada camió deixi d’ingressar uns 400 euros al mes i un augment d’un 5% en el preu de cada tona que es transporta”, i va afegir que, sobretot, afectarà l’economia de les flotes de camions locals i que fins i tot podria fer-les desaparèixer. Va incidir que es culpabilitza de la sinistralitat d’aquesta via el trànsit pesant quan no és així ja que en la majoria dels casos no hi estan involucrats.

Dispositius dels Mossos d’Esquadra van estar durant tot el dia apostats a les desviacions per oferir informació i es van col·locar senyals lluminosos. Per la seua part, Foment ja ha col·locat indicadors amb la prohibició de circular per aquest tram. La mesura afectarà entre uns 1.400 i 1.800 camions que circulen per aquesta via al dia.

Des de l’any 2009, s’han registrat diverses víctimes a l’N-240, de les quals trenta-tres han estat mortals.

© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com