Menú lateral AMP
MUNICIPIS CARRETERES

Toc de difunts pel risc dels accessos a municipis de muntanya

Firma
  • MARÍA MOLINA
02/09/2018 a les 05:26
A Sant Esteve de la Sarga, Alsamora i Taús aquesta setmana i a Baro demà dilluns || Per exigir a l’Administració més seguretat contra despreniments

El campanar de Sant Esteve demana solidaritat - El campanar de Sant Esteve de la Sarga va ser el promotor de la iniciativa, que demana el suport d’altres consistoris en la mateixa situació i la solidaritat d’ajuntaments de pobles de muntanya.

MAGDALENA ALTISENT

Toc de difunts als campanars de diversos pobles del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell s’han anat succeint des de dijous passat per denunciar les escasses actuacions de l’Administració als accessos a poblacions que representen un perill per als vehicles, així com la falta de serveis bàsics. La cadena de repics la va iniciar Sant Esteve de la Sarga i divendres va seguir Alsamora, nucli d’aquest municipi i Taús, a les Valls d’Aguilar, a l’Alt Urgell. Demà dilluns està convocat un nou toc al migdia a Baro, a Soriguera, i la previsió és que s’hi vagin unint més pobles amb la mateixa problemàtica a tot el Pirineu.

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha estat l’impulsor d’aquesta iniciativa. Des del mes d’abril passat, quan un despreniment de milers de tones de roques va causar la mort a dos persones, els pares del primer edil, Navarra insisteix que les intervencions per reobrir i consolidar la carretera LV-9124 de Castell de Mur han estat insuficients i encara aquest mes es registren despreniments de pedres, l’últim el dia 8 d’agost, malgrat que sense causar danys personals.

Per la seua banda, l’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Giró, va indicar que, a més del perill per les allaus a l’accés a Mencui, també hi ha reg a les vies d’entrada als nuclis de les Llagunes i Puigforniu. “No és acceptable que arribar a alguns d’aquests punts només sigui possible en totterreny. Amb els repics volem conscienciar tant la Diputació, com la Generalitat i l’Estat que hi ha un veritable perill i que en el que va d’any s’han detectat despreniments en nombroses vies que s’han d’assegurar”. També s’han de garantir serveis “perquè arribarà un dia en què, si no s’hi actua, alguns pobles quedaran morts i abandonats”, va assenyalar.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com