Menú lateral AMP
MUNICIPIS PROMOCIÓ

Les Garrigues, Urgell i Segrià s'uneixen per atreure turistes amb la pedra seca

Firma
  • MARÍA MOLINA
Actualitzada 30/08/2018 a les 11:28
A través del disseny de rutes, castells, cabanes de volta, jaciments i pedreres || El projecte es remetrà a la Generalitat el mes que ve per buscar finançament

Pedrera de la comarca vinculada a les obres de la Sagrada Família.

SEGRE

El consell de les Garrigues presentarà el mes que ve a la Generalitat el projecte per a la promoció turística de la comarca, el Segrià i l’Urgell amb la pedra seca com a atractiu. Segons el president de la corporació, Antoni Villas, els consells ja han fet els primers contactes per posar en relleu els elements arquitectònics, històrics, industrials i paisatgístics en aquestes tres comarques en les quals aquest element és primordial.

Són tant cabanes de volta, com a balmes, jaciments com els Vilars o el Cogul, centres històrics de pobles, com per exemple Guimerà, on són el principal element de les edificacions, castells, o pedreres d’on surt la pedra que s’utilitza per a la construcció, fins i tot de monuments com és el cas de la Sagrada Família de Barcelona.

Villas va indicar que es remetrà al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) perquè des d’aquest organisme es pugui contractar els tècnics per a les actuacions de senyalització, restauració i definir rutes, entre d’altres.

Per sufragar la intervenció es preveu comptar amb subvencions de la Unió Europea. La promoció de la pedra seca és una iniciativa que ja està prevista al Pla Estratègic Comarcal que s’espera aplicar el 2020 que també inclou, a més de l’oli, els concursos per embellir els pobles amb flors.

© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com