Menú lateral AMP
EMERGÈNCIES INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres perquè l’heliport operi també de nit

Firma
  • X. RODRÍGUEZ
25/08/2018 a les 05:20
La previsió és que aquest servei s’ofereixi a partir de l’octubre

Les obres per ampliar l’heliport de Vielha.

C.G.A.

El Conselh Generau ha començat aquesta setmana les obres per garantir la seguretat de l’heliport de Vielha i assegurar l’operativitat de l’equipament també de nit a partir del mes d’octubre vinent. Aquests treballs, que consisteixen en la neteja, tala d’arbres i estassades, també es duen a terme a la finca limítrofa amb l’heliport que el Conselh va comprar per a l’ampliació d’aquestes instal·lacions.

El Govern aranès destina un pressupost de 30.000 euros a aquestes tasques. Aquestes actuacions s’emmarquen en l’acord entre el Conselh i la conselleria de Territori perquè pugui ser un referent europeu en aquest tipus d’infraestructures.

L’ampliació consistirà a assegurar l’operativitat de la instal·lació les vint-i-quatre hores al dia, reformar els espais interiors de l’actual hangar en zona de serveis i sala de gestió d’emergències i instal·lar un hangar i una plataforma d’estacionament al terreny adjacent.

L’heliport acull actualment operacions del SEM, rescats, avituallament i trasllat de residus de refugis, treballs aeris en alta muntanya i vols turístics d’heliesquí.

Amb les noves actuacions se’n millorarà la capacitat per donar continuïtat a aquestes operacions i acollir-ne altres de noves.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com