Menú lateral AMP
MUNICIPIS QUEIXES VEÏNALS

Temor a incendis per abandó de solars i un abocador il·legal a Àger

Firma
  • R. RAMÍREZ
10/08/2018 a les 05:23
Parcel·les envaïdes per matolls secs envolten cases de la urbanització de Sant Josep de Fontdepou || Veïns i propietaris demanen solucions a l’ajuntament

Tones de tota mena de residus s’acumulen en un abocador il·legal a prop de la urbanització.

ÒSCAR MIRÓN

L’alarma creix cada vegada que pugen els termòmetres a Sant Josep de Fontdepou, una urbanització a Àger amb 90 cases, de les quals 17 estan habitades tot l’any. Els veïns temen incendis a l’estar envoltats de desenes de solars abandonats i plens de matolls secs. També els preocupa que es cremi un abocador il·legal als voltants que acumula tones de residus, entre els quals vidre. Una associació que engloba veïns i propietaris es va reunir dilluns amb l’ajuntament per demanar solucions a aquests i altres problemes.

Agents rurals han inspeccionat els solars i han recordat a veïns que la Generalitat dóna ajuts per retirar vegetació. L’associació, per la seua part, va instar l’ajuntament a netejar parcel·les de forma subsidiària, amb càrrec als propietaris, allà on aquests incompleixin la seua obligació de fer-ho. L’alcalde, Lluís Ardiaca, va objectar que seria una actuació massa cara i difícil de cobrar als amos. Va explicar que desconeixen a qui pertanyen molts d’aquests solars. Quant a l’abocador, ha estat denunciat davant dels agents rurals i l’associació va afirmar que l’amo dels terrenys s’ha compromès a retirar-los ell mateix aquest any.


Veïns denuncien dèficits de manteniment a la urbanització després de rebre-la el consistori

Durant la reunió amb l’ajuntament, l’entitat va exposar altres dèficits de la urbanització, que el municipi va rebre el 2007. Consideren que les millores que els propietaris van efectuar llavors perquè el consistori l’acceptés s’han perdut per falta de manteniment. Citen com a exemple clots i esquerdes als carrers, alguns d’envaïts de vegetació que arriba a ocultar boques contra incendis. L’alcalde va afirmar que dedicaran 8.000 euros a rehabilitar carrers l’any que ve.

La captació d’aigua a través d’un tub de goma de 7 centímetres de diàmetre preocupa també els veïns, al considerar que no garanteix la qualitat de l’aigua. Ardiaca va dir que el subministrament “passa controls i compleix els paràmetres” per al consum. Inseguretat en instal·lacions elèctriques i falta de cobertura mòbil són altres motius de queixa (vegeu el desglossament).

Han de creuar la C-12 per poder tirar la brossa

La nova recollida de brossa a la Noguera ha suposat tancar aquest mes una àrea de contenidors a Sant Josep de Fontdepou i traslladar-lo a l’altre costat de la C-12. Això obliga part dels veïns a creuar la carretera per tirar les escombraries i els afectats denuncien inseguretat. El consistori va apuntar que és possible canviar-la de lloc si no és funcional.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com