Menú lateral AMP
MEDI AMBIENT RESIDUS

Les Garrigues inicia l'ampliació de l'abocador, a punt aquest any

Firma
  • M. MOLINA / X.R.
Actualitzada 26/07/2018 a les 09:50
Prepara el terreny després de rebre la llicència d’obres

La provisió de materials que es porta a terme per ampliar l'abocador de les Borges.

ITMAR FABREGAT

L’ajuntament de les Borges Blanques ja ha aprovat la llicència d’obres per a l’ampliació de l’abocador de les Garrigues, un tràmit que esperava el consell comarcal per iniciar les obres de recreixement que començaran la setmana vinent, segons l’organisme comarcal.

El conseller de Medi Ambient i alcalde de la Floresta, Jaume Setó, va explicar ahir que les obres començaran durant la setmana que ve i de moment l’empresa adjudicatària, Voltes, ja comença a fer provisió de les argiles que necessitarà durant els treballs a l’abocador en una finca pròxima al dipòsit comarcal.

 


L’empresa adjudicatària ja prepara les terres que necessitarà per a les obres al dipòsit

 

El consell va rebre la confirmació de la llicència dilluns i la previsió és que la intervenció quedi a punt aquest mateix any.

Aquests treballs suposen una inversió d’aproximadament 1,3 milions d’euros i aquesta ampliació és una actuació urgent, ja que les escombraries sobrepassen la cota de coronació de les instal·lacions des de fa més d’un any. El segellament de l’actual abocador comportarà una despesa d’uns 500.000 euros. Una de les principals intervencions serà el control dels lixiviats (líquids que generen els abocaments) per evitar possibles filtracions.

© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com