Menú lateral AMP
MUNICIPIS INFRAESTRUCTURES

Juneda permuta finques per fer una estació d'autobusos al costat de l'N-240

Firma
  • MARÍA MOLINA
Actualitzada 26/04/2018 a les 09:59
Transports ja té el projecte per treure els autocars del centre de la població

Imatge de l'ajuntament de Juneda, que s'ha remodelat.

A.J.

El ple de l’ajuntament de Juneda va donar llum verda el dia 19 a la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per permutar una zona verda al centre urbà per la que hi ha al costat de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, on es farà l’estació d’autobusos de la població. Segons l’alcalde, Antoni Villas, d’aquesta forma l’estació estarà a uns cinquanta metres de l’N-240 i la sortida i entrada dels autocars serà molt més fluida.

En l’actualitat, els autobusos, també els de transport escolar, estacionen a l’encreuament dels carrers Prat de Riba i Anselm Clavé, on s’arriben a concentrar entre tres i quatre autocars, la qual cosa representa un col·lapse diari al centre i també un risc per als vianants. Per aquesta raó, el consistori va sol·licitar una estació a Transports de la Generalitat, que ja ha redactat el projecte. Segons Villas, una vegada feta aquesta modificació per habilitar la zona com a àrea d’equipaments, es podrà remetre a Urbanisme i, quan aquest hi doni el beneplàcit, es podrà abordar la licitació de les obres ja que el consistori cedeix els terrenys.

El ple també va aprovar l’exempció de contribucions especials a la parròquia per les obres de millora de l’entorn de l’església de la Transfiguració del Senyor, dins del Pla de Barris, atenent el recurs de reposició que va presentar en el qual assenyalava no estar obligada a aquest pagament, segons la llei General Tributària. Segons Villas, serà el consistori el que es farà càrrec d’aquesta despesa. A més, va ratificar la bonificació d’un 95 per cent a la taxa de llicència d’obres per a la consolidació estructural del Molí Baix, una construcció històrica propietat privada. Amb aquesta mesura el consistori busca que pugui declarar-se Bé Cultural d’Interès Local. A la sessió es va ratificar una moció en favor dels presos polítics i per al retorn dels exiliats, una altra en defensa del model sanitari català i la universalització de la sanitat.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com