Menú lateral AMP
FAUNA GRANS DEPREDADORS

Primers atacs de Goiat a ruscos i bestiar a Aran

Firma
  • R. R.
17/04/2018 a les 05:21
Una explotació apícola setmanes enrere i una euga morta el passat cap de setmana || Tot això al municipi de Bausen

L’euga morta a Bausen.

CGA

Aran ha registrat els primers atacs de l’ós a ruscos i bestiar d’aquest any. Es tracta d’una predació a dos ruscos i una euga morta al terme municipal de Bausen.

En els dos casos, els danys coincideixen amb la presència al lloc dels fets de Goiat, reintroduït a l’Alt Àneu el 2016 i l’únic exemplar localitzat de forma permanent a través d’un collar amb emissor GPS.

El primer atac va tenir lloc fa més de tres setmanes, poc després que Goiat comencés a desplaçar-se després del període d’hibernació des de Vielha e Mijaran fins a territori francès. Al seu pas per Bausen, va provocar danys en dos ruscos dels quals el Conselh Generau no tenia constància fins a rebre la denúncia de danys per part del propietari.

La segona predació, que es va saldar amb una euga morta, va succeir entre dissabte i diumenge passats, un període en què el senyal GPS del collar de Goiat va localitzar aquest ós a la zona durant almenys tres hores.

Tècnics del Conselh Generau es van desplaçar ahir al lloc per documentar els danys, buscar excrements i altres rastres de l’ós amb l’ajuda de gossos, i instal·lar càmeres automàtiques per fotografiar-lo si torna a la zona. Les últimes emissions del collar situaven ahir aquest exemplar encara a Aran, a la zona del Portet.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com