Menú lateral AMP
MUNICIPIS SERVEIS

Una urbanització de Sort està 25 anys amb llum d'obra

Firma
  • E. FARNELL
Actualitzada 14/12/2017 a les 11:49
El consistori va assumir l’àrea residencial sense haver-hi tots els serveis || Acaben les obres per connectar-la a la xarxa elèctrica

Imatge d'arxiu de la urbanització Borda Paisan de Sort.

SEGRE

Una vintena dels habitatges unifamiliars de la urbanització residencial Borda Paisan de Sort han passat més de 25 anys connectades a la llum d’obra i pagaven el preu d’aquest servei basat en factures estimades, l’import de les quals no té perquè ajustar-se al consum al no tenir comptadors. Una situació provisional que s’ha intentat resoldre encara que “mai s’ha aconseguit”, va explicar l’alcalde de Sort, Raimon Monterde. Fa gairebé tres dècades, el consistori va assumir la promoció d’aquesta àrea residencial amb capacitat per a unes 40 habitatges unifamiliars sense que les obres d’urbanització estiguessin acabades, com la connexió de la meitat dels habitatges a la xarxa elèctrica, la pavimentació de carrers i serveis bàsics. No obstant, part de la urbanització sí que disposava de tots els serveis.

Una situació que s’ha anat enquistant amb els anys i que ha estat “impossible d’arreglar”, va explicar el primer edil. “És obligació del consistori posar tots els serveis al ser una zona de titularitat municipal, i és el que hem estat fent durant l’últim any i mig”, va explicar Monterde. En aquest sentit, en les últimes setmanes s’està acabant l’obra civil de la xarxa elèctrica per connectar la vintena d’habitatges, així com el cablatge. “Ara els veïns ja podran donar-se d’alta i disposar de comptadors propis”, va dir Monterde. Unes obres que han estat a càrrec del consistori i que han suposat una inversió de més de 150.000 euros.

Amb l’objectiu d’afrontar aquesta despesa, el consistori ha tornat a treure a subhasta 3 parcel·les urbanes d’aquesta urbanització de titularitat municipal que sumen una superfície d’entre 601 i 750 metres quadrats. Els preus de les finques oscil·len entre els 43.440 euros i els 48.000 euros i el valor total és de 136.000 euros. L’objectiu de l’ajuntament amb aquesta operació és aconseguir liquiditat per a la resta d’obres pendents com vials, pavimentació i enllumenat públic. “Tenim l’obligació de garantir que les parcel·les tinguin tots els serveis”, va concloure. Algunes parcel·les encara estan per edificar.

Etiquetes
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com